Subsidie Asbestverwijdering 2016-2019

 

Per 1 januari 2016 is de nieuwe subsidieregeling voor het verwijderen van asbestdaken ingegaan. Deze regeling is voor particulieren, bedrijven, non-profit organisaties en overheden. Voor 2017 is door de overheid een bedrag van € 15 miljoen euro beschikbaar gesteld. AVM asbest verwijdering geeft u op deze pagina een overzicht van de voorwaarden van deze regeling. Daarnaast geven wij de werkwijze weer. 

 

 

Voorwaarden subsidie asbestverwijdering 2016-2019

Voor de subsidie asbestverwijdering 2016-2019 gelden de volgende voorwaarden:

 • Het dak moet groter zijn dan 35 m2.
 • Het is niet verplicht om een gehele renovatie uit te voeren of zonnepanelen terug te plaatsen.
 • De subsidie moet aangevraagd zijn binnen 6 maanden na de verwijdering van het asbest.
 • Om te profiteren van deze subsidie moet de asbest tussen 1 januari 2016 en 31 december 2019 verwijderd zijn door een gecertificeerd bedrijf.
 • De subsidie per adres bedraagt maximaal € 25.000,-.
 • Na het indienen van de subsidieaanvraag ontvangt u binnen 13 weken een bericht. De aanvragen worden op volgorde van binnenkomst afgehandeld. 
 • Zodra het subsidieplafond is bereikt (voor 2016 is dat € 10 miljoen euro), schuift de ontvangstdatum van uw aanvraag op naar 1 januari van het volgende jaar. Dit geldt niet voor 2019. 
 • De factuur van het verwijderen van de asbest wordt door u voldaan. 
 • De subsidie wordt uitgekeerd op uw bankrekening.

 

Werkwijze bij het aanvragen van de subsidie

AVM Asbest Verwijdering werkt mee aan de totstandkoming van de aanvraag van uw subsidie. De uiteindelijk aanvraag dient door u te worden uitgevoerd. Om de subsidie te incasseren, worden de volgende stappen ondernomen:

 1. De melding aan het LAVS (Landelijk Asbestverwijderingssysteem) wordt door AVM Asbest Verwijdering verzorgd. 
 2. Na registratie in het LAVS-systeem kan er opdracht gegeven worden voor de inventarisatie. 
 3. Na de inventarisatie en sloopmelding (eveneens door AVM verzorgd), wordt het asbest verwijderd. Dit wordt op datum geregistreerd in het LAVS systeem. 
 4. Na het verwijderen wordt het project vrijgegeven door het laboratorium, en worden de vrijgave(s) en stortbon(nen) van het asbest ingegeven in het LAVS-systeem.
 5. Na de oplevering ontvangt u de factuur. Op de factuur staat alle vereiste informatie die nodig is om de subsidie te kunnen incasseren. 

 

Heeft u verder nog vragen?

Als gecertificeerd asbestverwijderaar kan AVM Asbestverwijdering het gehele traject voor u verzorgen. Heeft u vragen of de subsidie? Neem per mail contact met ons op via info@asbest-verwijdering.com of bel 0342 44 0753. 

 

Gedetailleerde informatie over de subsidieregelingen met betrekking tot het verwijderen van asbest, kunt u vinden op de website van de Rijksoverheid. Klik hier voor meer informatie.